Понеділок, 06.05.2024, 20:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Березень » 22 » Обласна виставка-конкурс "Чарівна нитка"
12:03
Обласна виставка-конкурс "Чарівна нитка"

У розмаїтті українського декоративного мистецтва художнє вишивання посідає одне з провідних місць. Це не тільки майстерне творіння золотих рук народних умільців, а й скарбниця вірувань, звичаїв, обрядів, духовних устремлінь, інтелекту українського народу. Численні орнаментальні зображення тварин, птахів, рослин, дерев, квітів стверджують, що наші предки обожнювали їх, опоетизовували природу не лише у фольклорі, а й у декоративному мистецтві.

В'язання – одне із самих цікавих і корисних видів рукоділля. В наш час розвинених технологій, генної інженерії, астрономії і космонавтики залишаються актуальними серветки та мережива. Ні одна людина не може обійтися без модної в’язаної шапочки, кофточки, шарфика. В’язані речі – це не тільки мода і стиль – це і тепло наших рук, яке ми даруємо близьким і друзям.

Макраме і фріволіте. Популярність їх зростає. Вироби, зроблені в цих техніках відрізняються не тільки міцністю, але і красою і навіть витонченістю. Це народне надбання, яке випробуване часом, ми повинні берегти і передавати наступним поколінням.

20-21 березня 2015 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості  учнівської  молоді» Житомирської  обласної  ради  відбулася 1 обласна виставка-конкурс декоративно-прикладної творчості «Чарівна нитка». У заході взяли участь 21 делегація із 16 районів та 5 міст Житомирщини.

На розгляд журі конкурсні роботи були представлені в 5 номінаціях: вишивка хрестиком, художня вишивка, художнє´плетіння, в'язання спицями, в’язання гачком.

Відповідно до програми виставки-конкурсу учасники представляли виготовлені власноруч вироби, виконували практичне завдання і вміло захищали свої роботи. Журі відмітили високий рівень виконання конкурсних робіт, практичних завдань, їх завершеність та практичну спрямованість, гарну підготовку до захисту учасників виставки-конкурсу.

Делегація РЦТСТУМ  отримала ІІІ загальнокомандне місце.

Учениця 8 класу Наталівської ЗОШ І-ІІ ступенів Сідлецька Анжела та  учениці 8 класу Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Яворська Лідія і  Чернецька Яна отримали  дипломи «За оригінальність виробу».

Під час проходження виставки-конкурсу панувала справжня творча атмосфера. Учасники виставки сповнені приємних вражень та позитивних емоцій, натхнені новими ідеями  роз'їхалися, щоб їх втілити в життя та на наступний рік приїхати з кращими роботами.

Подкаура В.М., директор РЦТСТУМ

Категорія: Обласні конкурси | Переглядів: 518 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 SergTiz  
0
<a href=http://zmkshop.ru/>пск нзмк официальный сайт</a>

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Оголошення [3]
Вітання [9]
Нагородження [2]
Районні конкурси [12]
Обласні конкурси [84]
Майстер-класи [5]
Всеукраїнські конкурси [2]
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть сайт РЦТСТУМ
Всього відповідей: 14
Корисні сайти
МОН України

Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Український державний центр
позашкільної освіти


Житомирське територіальне
відділення МАН


Мала Академія Наук України


Житомирський обласний центр
еколого-натуралістичної творчості
учнівської молоді


ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Навчальні заклади району


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Районний ценрт творчості, спорту та туризму учнівської молоді © 2024
Адміністратор сайту - Майдюк Ірина Сергіївна
Хостинг від uCoz