Вівторок, 07.05.2024, 00:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Березень » 5 » Обласна виставка-конкурс "Моделювання одягу"
10:34
Обласна виставка-конкурс "Моделювання одягу"

Мистецтво одягатись – це частина мистецтва жити. Уміння одягатись не є таємницею. Кожна людина може бути одягнена зі смаком, якщо стежитиме за тим, щоб одяг відповідав її характеру, віку, будові тіла, особливостям зовнішності, а також сезону.

Красивий, модний одяг, та ще власноруч пошитий, несе радість. Потяг до кравецького мистецтва по суті рівнозначний захопленню музикою, живописом чи іншими видами творчості, коли людина не професіонал, але володіє багатьма секретами майстерності професіоналів. Крім того, виготовлення одягу своїми руками не лише захоплююча, а й корисна справа. Тому сьогодні чимало людей підбирають собі одяг, шиють його самі собі, намагаючись продемонструвати свою індивідуальність, неповторність.

Багато красивих, необхідних в повсякденному житті виробів можна зробити, вміючи в'язати. Своєрідна об'ємність, особлива пластичність пряжі роблять речі з трикотажу зручними і нарядними. Це одяг для буднів і свят, для прогулянок і занять спортом. До того ж це приємний відпочинок, гарні ліки від перевтоми й роздратованості.

Виразити власну індивідуальність і художній смак можна за допомогою аксесуарів, особливо якщо вони створені власними руками. Нові аксесуари, які зовсім не повинні бути дорогими, допомагають нам почувати себе добре одягненими і мати вражаючий вигляд.

З метою виявлення, підтримки обдарованої учнівської молоді, залучення її до творчої діяльності, створення умов для самореалізації творчої особистості в сучасному суспільстві та задоволення потреб дітей і підлітків у професійному самовизначенні відповідно до інтересів та здібностей на базі комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради проводиться обласна виставка-конкурс учнівської молоді «Моделювання одягу» в номінаціях: шитий одяг, в'язаний одяг, одяг для ляльок, аксесуари, та декоративні вироби з ниток, тканини, шкіри.

27-28 лютого 2015 року на базі КПНЗ «Обласний центр НТТУМ» було проведено 9 обласну виставку-конкурс учнівської молоді «Моделювання одягу». У виставці-конкурсі взяли участь 23  делегації від 17 районів та 5 міст області.

 На розгляд журі кожен учасник виставки-конкурсу представив виготовлений власноруч виріб, виконав практичне завдання за тематикою представленої роботи, вміло під музичний супровід продемонстрував виріб, розповів про нього, основні етапи виготовлення та дав відповіді на запитання членів журі і інших учасників номінації.

Творчі майстрині  РЦТСТУМ демонстрували моделі, які створили власними руками, зайняли почесне  ІІ загальнокомандне місце:

  • в номінації "Аксесуари" учениця 5 класу Чижівської ЗОШ І-ІІІ ст. Масан Софія  (керівник  гуртка Данюк В.В.) отримала найбільшу кількість балів і отримала АБСОЛЮТНУ ПЕРЕМОГУ;

  • в номінації "Декоративні вироби з ниток, тканини, шкіри"  учениця 9 класу Киянської ЗОШ  І-ІІІ ст.  Ляхович Ірина отримала І місце (керівник Ляхович З.М.);

  •  номінації  "Шитий одяг" учениця 10 класу Слободороманівської гімназії Бойко Діана (керівник Савчук Т.А.) отримала диплом «За  створення оригінального українського сценічного костюму»;

  • номінації  "В'язаний одяг" учениця 8 класу Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст. Яворська Лідія (керівник гуртка Данюк В.В.) отримала диплом «За трудомісткість та майстерність».

Учасниця конкурсу - Дереженко Руслана, учениця 8 класу Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Хочу побажати юним школярам творчої наснаги, натхнення, добра, здоров’я, однодумців у творчих пошуках, наполегливості у досягненні поставленої мети на благо нашої Батьківщини, а батькам та педагогам - терпіння, любові до своїх дітей, злагоди та миру. Нехай  усі  виставки не тільки виявлять нові таланти, але й відкриють шлях у життя кожній обдарованій дитині.

 

 

                                                                                  В.М.Подкаура, директор РЦТСТУМ

Категорія: Обласні конкурси | Переглядів: 550 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Оголошення [3]
Вітання [9]
Нагородження [2]
Районні конкурси [12]
Обласні конкурси [84]
Майстер-класи [5]
Всеукраїнські конкурси [2]
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть сайт РЦТСТУМ
Всього відповідей: 14
Корисні сайти
МОН України

Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Український державний центр
позашкільної освіти


Житомирське територіальне
відділення МАН


Мала Академія Наук України


Житомирський обласний центр
еколого-натуралістичної творчості
учнівської молоді


ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Навчальні заклади району


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Районний ценрт творчості, спорту та туризму учнівської молоді © 2024
Адміністратор сайту - Майдюк Ірина Сергіївна
Хостинг від uCoz