Вівторок, 07.05.2024, 09:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Грудень » 15 » Обласна виставка-конкурс "Зимова казка"
13:33
Обласна виставка-конкурс "Зимова казка"

Кожен Новий Рік – це особливе свято, повний чарівності, таємничості, мерехтіння пухнастої мішури на ялинці і блиски бенгальських вогнів на  ялинкових іграшках – кулях, зірках, дзвіночках. Додати в казкову і дивну атмосферу ще більше радості і веселощів, беручи безпосередню участь у створенні новорічного настрою, дуже просто. Можна зробити новорічні прикраси своїми руками та прикрасити ними будинок, придумати і змайструвати іграшки для красуні-ялинки, зшити яскраві, оригінальні вбрання і зробити найрізноманітніші маски – знайте, Ваша фантазія не має кордонів і меж!

З метою виховання духовної культури особистості, шанобливого ставлення до українських звичаїв та традицій, популяризації декоративно – прикладних видів творчості серед учнівської молоді Житомирщини з 9 по 10 грудня 2015 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Житомирської обласної ради було проведено 5 обласну виставку-конкурс «Зимова казка».

В заході взяли участь 27 делегацій з 20 районів та 5 міст області.

«Зимова казка» зібрала юних майстрів-чарівників, що вміють власноруч створювати красу та затишок в оселі. Серед конкурсних робіт, представлених в семи номінаціях: поважні, колосисті Дідухи, що зайняли чільне місце на виставці; легкі підвісні конструкції солом’яних павуків, які покручувались модулями, створюючи хореографічні композиції; урочисті різдвяні зірки та вінки; дивакуваті їжаки; різнокольорові ялинкові іграшки; таємничі маски та веселі декоративні ялинки. З передчуттям наближення свята, учасники заходу та гості розглядали творчі доробки.

Конкурсні роботи діти виготовили з різних матеріалів. Всесвітня тенденція переваги використання екологічних матеріалів відобразилась на «казкових» творіннях учасників. Юні майстри підтвердили думку, що навіть традиційна ялинка може перетворюватися у дещо незвичайне. Завдяки дитячій фантазії форми для різдвяних вінків та ялинок були створені з трави, соломи, гілок, ниток, стрічок та декоровані самими звичайними природними матеріалами: гілками, квітами, шишками, фруктами, овочами, листям, насінням, спеціями.

Під час заходу працювала творча майстерня, де всі бажаючі могли долучитися до виготовлення вітальних листівок воїнам АТО.

Члени журі відмітили високий рівень конкурсних робіт та креативного підходу у виконанні практичного завдання, яке було запропоновано у вигляді літературних, поетичних та прозових уривків. Під час захисту конкурсанти демонстрували авторську роботу та розповідали про основні етапи її створення.

В командному заліку І місце зайняла команда м. Житомира;

ІІ місце - Новоград-Волинського району;

ІІІ місце – Коростишівського району.

Команду від районного центру творчості, спорту та туризму учнівської молоді представляли учні:  Киянської, Токарівської, Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст.  та  Стрієвської ЗОШ І-ІІ ст.

Вітаємо переможців:

Абсолютна перемога в номінації – різдвяні вінки у  Мельник Тетяни, учениці 9 класу Киянської  ЗОШ І-ІІІ ст.;

Абсолютна перемога в номінації – різдвяні зірки у Деюн Анастасії, учениці 11 класу  Токарівської  ЗОШ І-ІІІ ст.;

ІІ місце в напрямку - дідухи отримала вихованка РЦТСТУМ  Герасимчук Леся;

Диплом «За втілення творчого задуму» в номінації – декоративні  ялинки у Яворської Лідії, учениці 9 класу  Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст.;

Диплом  «За творчий задум»  отримала  учениця 10 класу Киянської ЗОШ І-ІІІ ст. Пархоменко Катерина в номінації  - павуки та їжаки;

Диплом «За втілення творчого задуму» в номінації – новорічні маски в учениці 8 класу Стрієвської ЗОШ І-ІІ ст. Недзельської Катерини.

Користуючись нагодою, хочу висловити щиру подяку всім тим, хто  брав участь у наших різноманітних  конкурсах, виставках, змаганнях  та заходах. Сподіваюся на нашу подальшу співпрацю, бажаю всім успіхів у професійній діяльності, щастя, здоров'я та гарного настрою.

Щиро вітаємо Вас з Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай Ваші серця будуть зігріті любов’ю і теплом, домівки повняться добром, радістю та Божим благословінням, а очі світяться щастям. Нехай з останніми хвилинами Старого року Вас покинуть турботи та негаразди, а Новий - 2016 рік буде щедрим на цікаві плани, нові досягнення та професійні перемоги. Бажаємо щоб Різдвяна зоря запалила у Ваших серцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії!

Миру та злагоди ВАМ в  Новому році!

 

Категорія: Обласні конкурси | Переглядів: 1067 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Оголошення [3]
Вітання [9]
Нагородження [2]
Районні конкурси [12]
Обласні конкурси [84]
Майстер-класи [5]
Всеукраїнські конкурси [2]
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть сайт РЦТСТУМ
Всього відповідей: 14
Корисні сайти
МОН України

Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Український державний центр
позашкільної освіти


Житомирське територіальне
відділення МАН


Мала Академія Наук України


Житомирський обласний центр
еколого-натуралістичної творчості
учнівської молоді


ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Навчальні заклади району


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Районний ценрт творчості, спорту та туризму учнівської молоді © 2024
Адміністратор сайту - Майдюк Ірина Сергіївна
Хостинг від uCoz