Неділя, 28.04.2024, 03:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Листопад » 11 » Обласний семінар – практикум з судномодельного спорту
12:49
Обласний семінар – практикум з судномодельного спорту

Корабель здавна був символом мрії, що кличе за обрій.  Судномодельний спорт - це не просто спорудження моделей кораблів. Це відображення вічного прагнення людської душі до мандрів, до відкриттів, до бою з водною стихією.

Судномоделювання і судномодельний спорт є одним із найцікавіших напрямків науково-технічної творчості учнівської молоді. Такий гурток працює на базі Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст. керівником гуртка є Василенко Володимир Володимирович. Основна мета гуртка – формування компетентностей особистості в процесі судномоделювання і судно модельного спорту.

6 листопада 2015 року на базі Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся обласний семінар–практикум з судномодельного спорту. На семінар прибули з міст: Житомира, Малина Червоноармійська, Коростишева, Новограда-Волинського та ОЦНТТУМ.  Учні Суслівської школи зустріли гостей хлібом-сіллю, танцем, піснею та віршами.

Приймаючи до уваги інтенсивність зростання технічного прогресу в галузі електроніки, що безпосередньо впливає на оснащення та вимоги в організації роботи і проведенні занять в гуртках технічного та спортивно-технічного напрямів, стало необхідним проведення семінару-практикуму.

У теоретичній частині семінару директор РЦТСТУМ Подкаура В.М. ґрунтовно висвітлила питання формування компетентності самоосвіти і саморозвитку керівників гуртків, познайомила гостей з роботою позашкільного закладу. Вона зауважила, що модель сучасного керівника гуртка  передбачає готовність до застосування нових ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку.  Ці якості формуються у щоденній  праці. Керівник гуртка «Судномодельний» В.В.Василенко багато уваги приділяє роботі гуртка, його  вихованці отримують знання з історії суднобудування та мореплавства, знайомляться з принципами їх будови та дії. Вчаться користуватися найпростішим устаткуванням та обладнанням, працюють зі столярним і слюсарним інструментом, різними матеріалами: деревиною, металами, пластмасою, клеєм. Протягом навчального року вихованці будують найпростіші моделі кораблів і суден в різноманітних техніках: паперові катамарани, яхти з картону, настільні контурні моделі військових кораблів та цивільних суден, діючі контурні моделі підводних човнів. Проводили змагання виготовленими  моделями на дальність проходження дистанції та точність попадання.

Володимир Володимирович гордиться своїми вихованцями , адже тільки в цьому навчальному році підготував 30 призерів обласних та Всеукраїнських конкурсів, виставок, змагань.

Директор Суслівської ЗОШ І-ІІІ ст. Пилипчук О. А.  презентував гостям питання самоосвіти та фахової майстерності у навчальному закладі . У своєму виступі Олександр Анатолійович зазначив, що творчому зростанню вчителя сприяє постійна самоосвітня діяльність у поєднанні з стимулюючими факторами. Стимулювання діяльності творчого вчителя є однією з функцій адміністрації школи.

Під час практичної частини семінару присутні  семінару знайомилися з використанням електроніки та електротехніки, підбору обладнання для швидкісних радіокерованих моделей. Керуючись багаторічним досвідом роботи, та неодноразовою участю у Всеукраїнських змаганнях, Василенко В.В. поділився досвідом  керівникам гуртків області в оволодіванні навичками роботи по підбору електронних приладів, пристроїв, двигунів, регуляторів ходу, акумуляторів та побудові корпусів моделей необхідних для участі у змаганнях в класах швидкісних радіокерованих моделей. Познайомив з правилами проведення змагань, змінами в них, що відбулися за останній період та обговорив зміни в класах моделей. Допоміг гостям  вдосконалити  навики керівників гуртків правильно користуватися каталогами, використовувати зарядні пристрої, налаштовувати передавачі та приймачі. Підбирати та налаштовувати двигуни і регулятори ходу, розраховувати потужність двигунів та гвинтів відносно корпусу моделі.

У ході круглого столу присутні обмінялися думками відмітили ефективність зібрання, подякували за корисну інформацію, яку вони планують використовувати у своїй педагогічній діяльності.

Категорія: Майстер-класи | Переглядів: 478 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Оголошення [3]
Вітання [9]
Нагородження [2]
Районні конкурси [12]
Обласні конкурси [84]
Майстер-класи [5]
Всеукраїнські конкурси [2]
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть сайт РЦТСТУМ
Всього відповідей: 14
Корисні сайти
МОН України

Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Український державний центр
позашкільної освіти


Житомирське територіальне
відділення МАН


Мала Академія Наук України


Житомирський обласний центр
еколого-натуралістичної творчості
учнівської молоді


ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Навчальні заклади району


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Районний ценрт творчості, спорту та туризму учнівської молоді © 2024
Адміністратор сайту - Майдюк Ірина Сергіївна
Хостинг від uCoz