Неділя, 28.04.2024, 16:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Листопад » 11 » «ПАПЕРОВИЙ СВІТ»
12:54
«ПАПЕРОВИЙ СВІТ»

Папір. Товстий і тонкий, білий і кольоровий, газетний і альбомний. З ним людина зустрічається щодня вдома, коли пише або читає книгу, у транспорті, коли отримує квиток. Це настільки звично, що людина не задумується над тим, що був час, коли паперу не було, і для вираження своїх думок і почуттів треба було видряпувати гострим камінцем або малювати на скелях і стінах печер різні знаки, візерунки, сцени побуту і полювання.  

Такий звичний і необхідний для нас матеріал - папір є одним з найвеличніших винаходів людства поруч з колесом, компасом і комп'ютером. З часу появи папір став активним засобом спілкування людей. Використовуючи його для листів і малювання, люди звернули увагу па папір сам по собі. Виявилося, що, звично згортаючи чистий аркуш паперу, можна отримати цікаві фігурки і предмети, а якщо взяти ножиці або гострий ніж, то з паперу вийде чудова витинанка.

Нині з паперу складають різні фігурки, роблять ялинкові прикраси (гірлянди, сніжинки), вирізають силуети і серветки, ажурні малюнки і композиції, закладки й орнаменти. А художнє конструювання з паперу дало поштовх багатьом напрямкам у науці та мистецтві. Виразність, наочність, міцність і дешевизна - ці якості визначили тривале життя паперу як вихідного матеріалу для творчості.

«Паперовий світ» незвичайний за змістом та наповненням. Він консервативний і демократичний водночас, адже тут гармонійно поєднано традиційні напрямки і нові мистецькі течії. В ньому мирно співіснують, вдало доповнюючи, підкреслюючи неповторність один одного: українська витинанка і японське оригамі; класична паперопластика і квілінг; різноманітні мотиви аплікаційних творчих робіт від рванки до журнальної аплікації і вишуканого декупажу. Ми стали свідками перетворення конкурсних робіт в номінації «пап’є-маше» від рівня шкільної програми до мистецьких вітринних декорацій. Ми разом зростали, набирались досвіду, ділились секретами майстерності, опановували нові техніки, відтворювали зразки минувшини.

 В десятій виставці-конкурсі взяли участь 25 делегацій з 20 районів та 5 міст області. Делегація РЦТСТУМ отримала 4 загальнокомандне місце.

 

В номінації  «Аплікації»  учениця 9 класу Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст. Бойко Вікторія отримала І місце.

В номінації  «Вітальні листівки»  учениця 9 класу Киянської ЗОШ І-ІІІ ст.  Мельник Тетяна отримала ІІ  місце.

В номінації  «Паперопластика»  учениця 8 класу Повчинської ЗОШ І-ІІІ ст.  Повар-Бобровська Ірина отримала ІІ місце.

В номінації  «Витинанки»  учениця 11 класу Токарівської ЗОШ І-ІІІ ст.  Деюн Анастасія отримала ІІ місце.

В номінації  «Пап’є-маше»  учениця 9 класу Стрієвської ЗОШ І-ІІ ст.   Недзельська Катерина отримала диплом «За творчий пошук».

В номінації  «Підвісні конструкції»  учениця 11 класу Пилиповицької ЗОШ І-ІІІ ст.   Сімчук Анастасія отримала  диплом  «За авторський підхід у виконанні виробу».

Вітаємо переможців!

Хочемо побажати   юним школярам творчої наснаги, натхнення, добра, здоров’я, однодумців у творчих пошуках, наполегливості у досягненні поставленої мети на благо нашої Батьківщини.

А батькам та педагогам - терпіння, любові до своїх дітей, злагоди та миру. Нехай участь у нових  виставках  не тільки виявить  нові таланти, але й відкриє шлях у життя кожній обдарованій дитині.

 

Категорія: Обласні конкурси | Переглядів: 675 | Додав: Кира | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Категорії розділу
Оголошення [3]
Вітання [9]
Нагородження [2]
Районні конкурси [12]
Обласні конкурси [84]
Майстер-класи [5]
Всеукраїнські конкурси [2]
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Яку інформацію ви б хотіли бачити на нашому сайті
Всього відповідей: 6
Корисні сайти
МОН України

Відділ освіти
Новоград-Волинської РДА


Український державний центр
позашкільної освіти


Житомирське територіальне
відділення МАН


Мала Академія Наук України


Житомирський обласний центр
еколого-натуралістичної творчості
учнівської молоді


ЖОІППО


Новоград-Волинська РДА


Новоград-Волинська районна рада


Навчальні заклади району


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Районний ценрт творчості, спорту та туризму учнівської молоді © 2024
Адміністратор сайту - Майдюк Ірина Сергіївна
Хостинг від uCoz